Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 12:32

Grad Varaždin će subvencionirati kupnju, popravak ili servis bicikla

Kako je najavio gradonačelnik Varaždina Ivana Čehok, Grad će poticati uporabu bicikla u prometu, ispravnost bicikla i povećati sigurnost ostavljanja bicikla u gradu.

Predstavnici specijaliziranih prodavaonica bicikala i biciklističke opreme koje u sklopu svojih djelatnosti obavljaju i servis bicikla (Bike box - Matis Outdoor, Panex dinamic, Rog Joma i Beciklin), podržali su prijedlog gradonačelnika.

Tijekom lipnja 2020. godine Grad Varaždin objavit će javni poziv svim zainteresiranim građanima koji žele kupiti novi bicikl da iskoriste subvenciju Grada od 300,00 kuna u jednom od trgovačkih centara koji se bave prodajom bicikala, s time da svaka trgovina osigura 100 bicikla za prodaju do 1. rujna. Od 1. rujna 2020. do 31. ožujka 2021. godine Grad Varaždin će subvencionirati servis bicikala za građane grada Varaždina u iznosu od 50% servisnih paketa koji će se utvrditi u suradnji s pružateljima usluga prema jedinstvenom cjeniku - priopćili su iz Grada.

Ovakav prijedlog usuglašen je s trgovinama i serviserima s obzirom na sezonsku dinamiku servisiranja i prodaje bicikala.

- Osim toga, s obzirom na učestale krađe bicikla, Grad će osigurati tri lokacije u samom središtu, na kojem će se bicikli parkirati pod nadzorom (Trg Slobode, Stepinčeva kod meteorološkog stupa i Šenoina kod placa). Također, sazvan je sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta na kojem će se zajedno s Policijskom upravom varaždinskom razmotriti načini kako smanjiti krađe bicikala - dodali su iz gradske uprave.