Srijeda, 28 Travanj 2021 10:01

Toplički učenici s učiteljima sudjelovali u eTwinning projektu

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice od veljače do travnja sudjelovala je u eTwinning projektu Easter tradition čime je postala dio eTwinning zajednice.

Glavni cilj projekta bio je upoznavanje tradicionalnih uskrsnih običaja zemalja partnera u projektu, a ostali ciljevi obuhvaćali su razvijanje kreativnosti u likovnom smislu, usavršavanje digitalnih kompetencija učenika i učitelja koji su sudjelovali u projektu, razvijanje komunikacijskih kompetencija na stranom jeziku, korelaciju s interdisciplinarnim predmetima, razvijanje empatije, poticanje međukulturalne suradnje, upoznavanje s različitostima, svijest o zajedničkom podrijetlu i ukazivanje na ljudski potencijal koji se temelji na različitostima.

Virtualno smo se družili sa školama iz Malte, koja je ujedno i nositelj projekta, Rumunjske, Bugarske, Turske, Ukrajine, Češke, Poljske, Italije, Belgije, Srbije, Portugala, Ukrajine i Latvije.

U kreativnim aktivnostima sudjelovali su učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama Mirjanom Bartolić i Jelicom Korotaj (1. razredi), Mirelom Glavnik i Natalijom Bešenić (2. razredi), Ružicom Erić i Biserkom Bešenić (3. razredi), Ružicom Hrženjak i Melitom Arzon (4. razredi) te Jozom Rajičem (PŠ Petkovec). Aktivnosti koje su zahtijevale digitalni pristup i korištenje multimedijalnih sadržaja učenici su odradili na nastavi Informatike s učiteljicom Martinom Kos-Grabar, ujedno i koordinatoricom eTwinning projekata u školi. Također, projekt je proveden uz potporu ravnateljice škole Goranke Štefanić.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/