Petak, 07 Svi 2021 08:25

Najavljena izgradnja etno sela u turističkoj ponudi Trakošćana

- Za razvoj naše općine važno je napraviti projekte, koji će unaprijediti turističku ponudu naše općine i podići standard života mještana Općine Bednja, veli Damir Poljak, načelnik Općine Bednja, koja se nalazi na krajnjem zapadu Varaždinske županije, neposredno uz hrvatsko-slovensku granicu i autocestu, koja spaja dvije susjedne zemlje.

Blizina prometnog pravca, koji je posebno opterećen u vrijeme turističke sezone, kao i još neiskorišteni potencijal jedinstvenog dvorca Trakošćan, potaknuli su načelnika i njegov tim da promisle o projektima, kojima bi mogli nadopunili turističku ponudu svog kraja, ali i šire.

Tako se javila zamisao o izgradnji autokampa, kojeg već desetljećima nema u Varaždinskoj županiji. Doduše, razmišljalo se o autokampu i na Motičnjaku, odnosno varaždinskom Aquacityju, ali nije se daleko došlo.  

 

 

 

Nasuprot tome, Bednjančani već rade na projektu autokampa, štoviše napravili su i idejno rješenje uz pomoć Studia Nexar, a znaju i kako do novca.

-U financijskoj omotnici 2021-2027 stvoreni su preduvjeti da se to i ostvari. Naravno, za to je potrebno pripremiti kvalitetne projekte i biti spreman da se oni apliciraju, veli Poljak, napominjući da je to sam jedan od projekata na kojem se radi.