Petak, 07 Svi 2021 08:32

"DRAVA 21" Velika ekološka akcija čišćenja obala Drave od smeća, u akciji i "šajke"

Grad Varaždin u suradnji s gradskim tvrtkama Čistoća, Varkom, Parkovi, JVP Varaždin, HGSS - stanica Varaždin, pripadnicima 2. mehanizirane bojne Pume (HV), Udrugom veterana 7. gardijske brigade "Puma", Udrugom navijača White Stones Varaždin Udrugom RezervArt Varaždin, Kajak kanu klubom Varteks, Rafting klubom Matis, Klubom podvodnih aktivnosti Drava i Športsko ribolovnim klubom Varaždin organizira veliku ekološku akciju čištenja obale rijeke drave "DRAVA 21". 

- Akcija će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera 7. i 8. svibnja. Sve zainteresirane građane kao i ostale udruge s područja Grada Varaždina koji žele sudjelovati u čišćenju obale i korita rijeke Drave (lijeva i desna strana) od nedozvoljeno odbačenog otpada, pozivamo da se priključe akciji 8. svibnja od 9 do 14 sati. Početno mjesto okupljanja i raspodjela poslova po grupama bit će kod Dravskih bazena - navode u Gradu Varaždinu.

 

 

 

Otpad će se u sklopu akcije prikupljati uz samu obalu rijeke s 10 čamaca, odnosno "šajki".

- Svrha akcije je educirati građane o važnosti zaštite okoliša s ciljem preventivnog djelovanja i sprečavanja odbacivanja otpada u prirodu, a naročito po obali rijeke Drave, čime se zagađuje sama rijeka s odbačenim otpadom i estetski nagrđuje okoliš - poručuju iz Grada Varaždina. 

U slučaju lošeg vremena akcija se odgađa.