Subota, 17 Srpanj 2021 11:22

I na utakmice Varaždina u Drugoj HNL moći će gledatelji s EU digitalnom COVID potvrdom

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da će se prvenstvene utakmice HT Prve lige koja počinje ovog vikenda igrati uz mogućnost prisustvovanja neograničenog broja gledatelja te su klubovi obvezni u organizaciji utakmica poduzeti sve radnje kako bi ispunili uvjete propisane odlukom Stožera

S obzirom na interes gledateljstva, planira se i utakmice Druge HNL igrati na isti način što znači da je neophodno na vrijeme poduzeti sve pripremne radnje za nesmetan početak natjecanja.

Klubovi domaćini moraju pripremiti organizaciju utakmice tako da osiguraju kontrolu posjedovanja EU digitalne COVID potvrde pri ulasku na stadion za sve sudionike (svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, službene osobe).

Dobivanje EU digitalne COVID potvrde regulirano je propisima HZJZ, a osim cijepljenih i osoba koje su preboljele COVID-19, može se dobiti i po izradi PCR testa -vrijedi 72 sata ili antigenskog testa - vrijedi 48 sati.

Svi igrač, članovi stručnog stožera i ostalo osoblje klubova koji sudjeluju na utakmici bit će obvezni za svaku utakmicu imati EU digitalnu COVID potvrdu, važeći PCR ili brzi antigenski test.

Klub domaćin odgovoran je za provjeru potvrda kod gledatelja, tehničkog i organizacijskog osoblja, a delegat utakmice, uz tehničku pomoć kluba domaćina, za provjeru potvrda igrača i članova stručnog stožera prijavljenih u zapisnik utakmice.

Naravno, ukoliko bi došlo do promjene u uvjetima organizacije utakmica novim ili izmijenjenim odlukama Stožera civilne zaštite RH, vodstvo natjecanja će morati prilagođavati tijekom natjecanja.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/