Utorak, 14 Rujan 2021 08:47

Varaždinske mažoretkinje na državnom u Glini osvojile 11 zlata, šest srebra i tri bronce

Nakon desetljeća izbivanja Varaždinske su se mažoretkinje vratile natjecateljskim nastupima te su prošle nedjelje u Glini sudjelovale na Državnom prvenstvu u mažoret plesu u organizaciji Hrvatskog Mažoret Saveza.

U kategoriji dječjeg i kadetskog uzrasta na motivacijskom natjecaju nastupilo je ukupno 20 Varaždinskih mažoretkinja sa solo izvedbom Prvi odnosno Viši korak, za što su nagrađene natjecateljskim medaljama.

Kadetski pak je sastav u formaciji 7 mažoretkinja za svoj vrlo dobar nastup osvojio natjecateljske bodove i sveukupno 9. mjesto.

- Veliki je trud uložen u pripreme za odlazak na ovo natjecanje – kaže voditeljica i licencirana trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić i ističe kako su proteklih tjedana mukotrpno trenirale po tri sata dnevno što je i rezultiralo odličnim izvedbama u solo nastupima i konačno osvojenim medaljama.

- Za bolji plasman na Državnom natjecanju trebat ćemo uložiti još malo više truda i energije te naš nastup dotjerati do savršenstva,i ono najvažnije - povećati broj cura u formaciji za što se dobivaju i dodatni natjecateljski bodovi – napominje voditeljica i zahvaljuje svim Varaždinskim mažoretkinjama na uloženom trudu, a njihovim roditeljima na punoj podršci.

Varaždinske mažoretkinje treninge za novu jesensku sezonu započinju 20. rujna u dvorištu 2. Osnovne škole (u slučaju lošeg vremena u dvorani dječjeg vrtića Graberje) i to ponedjeljkom i petkom od 17.30 do 19 sati, a u isto će vrijeme obavljati upise novih djevojčica i djevojaka koje im se žele priključiti u radu i nastupima.

Varaždinske mažoretkinje očekuju novi revijalni nastupi u posljednjem rujanskom vikendu, kada u subotu 25. rujna gostuju na proslavi Miholja u Sračincu, a u nedjelju 26. rujna kao gošće Zagrebačkih mažoretkinja na Zagreb festu.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/