Utorak, 26 Srpanj 2022 11:04

NK Varaždin : HNK Hajduk 0 : 2

U sklopu 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Varaždin je poražen na svom terenu od momčadi Hajduka rezultatom 0:2 (0:2). Oba gola za goste postigao je Livaja.

Nakon početnih nekoliko minuta, igrači Varaždina su preuzeli igru i imali su loptu više u svojim nogama. Agresivan pristup igri donio je domaćima premoć na terenu. Iz takve igre su se izrodile i prve poluprilike. Prvo Teklić i Peco, zatim u 18. minuti Elezi puca pokraj gola s oko 11 metara, na odlično dodanu loptu Teklića. U 22. minuti Teklić puca s ruba šesnaesterca ali lopta odlazi iznad gola. tri minute kasnije svoj udarac je oprobao i Brodić ali bez promjene rezultata. I onda u 29. minut iLivaja dobiva loptu u sredini šesnaesterca, vara svoh čuvara, okreće se i pogađa za 0:1. Nakon prvog šoka Varaždin nastavlja sa svojom igrom i u 37. minuti Elezi puca glavom ali loptaa odlazi pokraj gola. U sudačkoj nadoknadi vremena Livaja ponovo dobiva loptu u šesnaestercu te precizno pogađa u Zelenikinu mrežu. Tako poluvrijeme tavršava rezultatom 0:2. 

U drugom dijelu Varaždin nastvalja sa svojom, sada već prepoznatljivom napadačkom i agresivnom igrom ali nema dovoljno koncentracije u završnici. Od prilika treba izdvojiti korner Postonjskog u 51. minuti kada je skoro izravno postigao gol. Brodić je bio u prilici u 53. minuti kada s ruba šesnaesterca puca ali Sentić brani. Sve je manje koncentracije u napadu varaždinskih igrača, iako stvaraju poluprilike. U 81. Teklić puca s oko 18 metara ali ne pogađa okvir Hajdukova gola. Do kraja susreta uz puno izmjena na obje strane malo je pao tempo igre, a gosti zadovoljni vodstvom rutinski privode susret kraju.

Izvor: https://evarazdin.hr/