Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 06:35

U varaždinsko kazalište stigla oprema za pozornicu

Na sceni varaždinskog kazališta u četvrtak se odvijala dugogodina željno očekivana predstava - stigla je oprema za novu pozornicu. Užurbani radnici su pred novinarima, ravnateljima kulturnih institucija, pred gradonačelnikom Ivanom Čehokom i njegovim zamjenicima istovarivali velike dijelove nove kazalište pozornice. Nakon građevinskih radova, sve je bilo pripremljeno za početak postavljanja hidrauličnih pontona koji će omogućiti s jedne strane povećanje scene, izvođenje modernih glazbeno-scenskih djela, a po potrebi i povećanje broja sjedećih mjesta u parteru.

U društvu sa Đurom Horvatom, uglednim poduzetnikom, inovatorom i vlasnikom tvrtke Tehnix koja je isporučila opremu gradonačelnik je s oduševljenom izjavio da su čekali predugo za obnovu objekta poput kazališta.

"Sa uređenjem gledališta završit ćemo kompletnu uređenje kazališta" – rekao je gradonačelnik Čehok na sceni kazališta i dodao da se također uredio pristup kazalištu osobama s invaliditetom, te naglasio da će sada varaždinsko kazalište raspolagati sa četiri potpuno odvojene scene na kojima će se moći odvijati programi: Podrumska scena, scena Europa media, velika koncertna dvorana i gledalište.