Subota, 14 Kolovoz 2021 11:17

Na placu prezentirana tradicionalnu kuhinja i kultura u sklopu projekta Mura Raba Tour

Na Varaždinskom placu danas je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković uz saborsku zastupnicu Barbaru Antolić Vupora i gradonačelnika Murske Sobote dr. Aleksandra Jevšeka prisustvovao prezentaciji projekta Mura Raba Tour.

Prezentacija se održala s ciljem predstavljanja novog turističkog proizvoda i prekogranične regije između rijeka Mure i Drave kao odredišta s brojnim mogućnostima za aktivni odmor.

Organizator i vodeći partner projekta Mura Raba Tour, Televizija AS iz Murske Sobote, u trosatnom programu promovirala je tradicionalnu kuhinju i kulturu kao novi turistički proizvod u prekograničnoj regiji Mura Drava.

U predstavljanju su sudjelovali Zavod za kulturu, turizam i sport Murska Sobota, Institut za okoliš i turizam Dobrovnik, Eko-socijalno gospodarstvo Kocljevina, Općina Šalovci, Turistička zajednica Monošter, Udruga Rafting Mura, Etnološka Kulturna udruga Künštni Prleki i Turistička zajednica grada Varaždina.

Saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora istaknula je kako je prijateljstvo sa susjedima najveća vrijednost društva.

- Danas se Slovenija i Varaždin predstavljaju svojim jelima i značajnim manifestacijama. To su neke dobre stvari koje djelimo kroz nepce, ali puno važnije su one koje djelimo kroz projekte koji nam predstoje, a donijeti će novac i novu kvalitetu života povezujući ta dva kraja - rekla je Barbara Antolić Vupora.

Gradonačelnik Murske Sobote dr. Aleksander Jevšek osvrnuo se na vremena u kojima trenutno živimo s obzirom na pandemiju COVID -19 i kako je upravo u takvim teškim vremenima potrebno podići kvalitetu života na višu razinu u okvirima u kojima je to ostvarivo.

- Grad Varaždin će nastojati organizirati što više manifestacija ovakvog tipa, manifestacije iznimno bitne za dobrosusjedske odnose, koje pokazuju kako zapravo gradovi uistinu "dišu i žive" - naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Projekt je sufinanciran iz Programa suradnje Interreg VA Slovenija-Mađarska za razdoblje 2014. – 2020.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/