Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 12:16

Traju prijave na 13. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Prošle su godine službeno otvorene prijave na trinaesti po redu VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, a traju do 20. veljače.

Trinaesto izdanje festivala bit će održano u Rijeci od 26. do 28. Svibnja te u Varaždinu od 2. do 5. lipnja. Zemlja partner je Republika Češka.

Na VAFI & RAFI festivalu natječu se animirani filmovi u dvije sekcije – VAFI gdje se natječu filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti, te RAFI gdje se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine. Po završetku prijava selekcijska komisija će pregledati prijavljene animirane filmove, a koji će filmovi ući u natjecateljsku konkurenciju, saznat će se sredinom travnja. Više informacija o prijavama i o samom Festivalu možete pogledati na službenim internetskim stranicama. Prijave se mogu izvršiti i putem platforme FilmFreeway.

Studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu radili su u sklopu kolegija grafički dizajn plakat i vizual za 13. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih. Ovo je sedma akademska godina suradnje između Sveučilišta Sjever i Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina, udruge koja je uz Javnu ustanovu u kulturi Art-kino iz Rijeke, organizatora ovu manifestaciju.