Četvrtak, 14 Siječanj 2021 10:07

Studentski centar osigurao smještaj za studente i njihovu braću sa potresom pogođenih područja

U pomoć studentima sa potresom pogođenih područja uključio se i Studentski centar Varaždin. Ravnatelj Nenad Milijaš kaže kako je osiguran smještaj za 28 studenata i dvoje braće srednjoškolaca, a prošlog četvrtka očekivao se dolazak još dvoje studenata, a neki od njih, prije potresa, nisu bili stanari doma.

- Nemamo puno kreveta za ponuditi s obzirom da nam je u prostoru doma smješteno medicinsko osoblje koje je došlo u ispomoć Općoj bolnici Varaždin. Ipak, uspjeli smo smjestiti sve koji su hitno trebali smještaj i prehranu – rekao je Milijaš. Dodao je kako se radi o privremenom rješenju.

- Sve radimo u koordinaciji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, tako da su neki od smještenih studenata bili svega nekoliko dana, pa otišli. Važno je naglasiti kako svi koji su smješteni u Studentskom domu imaju osiguranu prehranu te im ne treba nositi hranu – napomenuo je Milijaš od kojeg smo doznali da je bilo nekoliko inicijativa preko društvenih grupa da se smještenim studentima kuha i nosi hrana u Studentski dom.

- To nije potrebno jer studentski restoran radi cijelo vrijeme, bez obzira na praznike – rekao je Milijaš.

Izvor: https://www.varazdinske-vijesti.hr/