Srijeda, 04 Kolovoz 2021 11:18

Dani ljeta u Trnovcu

Od četvrtka, 5. kolovoza, do subote, 7. kolovoza održat će se trodnevna manifestacija „Dani ljeta u Trnovcu”, a osim zabavnih i vjerskih sadržaja, upriličit će se i obilježavanje 75. obljetnice NK Trnje.

Program će početi u četvrtak Proštenjem Majke Božje Snježne, u sklopu kojeg će se od 11.00 sati u župnoj crkvi u Trnovcu služiti sveta misa.

U 17 sati počet će prezentacija izrade nadaleko poznate Trnovečke makovnjače, a upriličit će se i prezentacija radova tradicijskih obrta, dok će u 17.30 početi glazbeni dio programa u kojem će nastupiti mališani iz Dječjeg vrtića Zeko, KUD Mak Trnovec i Hajdina bend.

Tijekom poslijepodneva ekipe mjesnih odbora pripremat će gulaš, a nakon ocjenjivanja koje će početi u 18.15 gulaš će se besplatno dijeliti okupljenim građanima.

U večernjim satima posjetitelje će zabavljati DJ Deel Capo.

Najavljeni će se programi odvijati na prostoru ispred župne crkve Majke Božje Snježne, a u slučaju kiše u Pastoralnom centru.

U petak, 6. kolovoza, u 19 će sati u župnoj crkvi početi sveta misa koja će prethoditi ispraćaju hodočasnika koji će krenuti na hodočašće u Mariju Bistricu.

Subota, 7. kolovoza, rezervirana je za sport i glazbu. U sklopu obilježavanja 75. obljetnice osnutka NK Trnje iz Trnovca, na stadionu kluba u 10 sati počet će nogometni turnir, dok će u 19 sati početi glazbeni program, uz gosta iznenađenja.